Medové kuracie prsia s pečenými jablkami

Fantasticky lahodné a diétne kuracie prsia v sladkom prevedení aj pre nízkosacharidové stravovanie

Tento recept odporúčam aj pre nízkosacharidové stravovanie. Kombinácia „sladkého“ kuracieho mäsa s jablkami je veľmi príjemným obohatením takto nastaveného stravovania. Recept je vhodné zvoliť ako potréningové jedlo pre pochutenie, podporu regenerácie svalov a zachovanie nízkej sacharidovej hodnoty.

Na prípravu receptu potrebujeme:

300g kuracie prsia

3 strúčky cesnaku

3 PL medu

Kokosový olej

Sójovú omáčku

Soľ

3 – 4  jablká

Škoricu

Postup prípravy:

Pretlačíme cesnak, do ktorého pridáme med, olej a sójovú omáčku. Do vzniknutej zmesi naložíme kuracie prsia.

Na kolečka nakrájame jablká, ktoré posypeme škoricou. Tieto opečieme v panvici na kokosovom olej až do skaramelizovania.

Následne opečieme kuracie prsia na kokosovom oleji aj s marinádou.

Čas prípravy: do 30minút

Kalorické hodnoty na 100g:

Bielkoviny 20g

Sacharidy 6g

Tuky 6g

Foto: archív Pohyb.sk

Odporúčané produkty z nášho e-shopu