Medové kuracie prsia s pečenými jablkami
Fantasticky lahodné a diétne kuracie prsia v sladkom prevedení aj pre nízkosacharidové stravovanie
Tento recept odporúčam aj pre nízkosacharidové stravovanie. Kombinácia „sladkého“ kuracieho mäsa s jablkami je veľmi príjemným obohatením takto nastaveného stravovania. Recept je vhodné zvoliť ako potréningové jedlo pre pochutenie, podporu regenerácie svalov a zachovanie nízkej sacharidovej hodnoty.
Na prípravu receptu potrebujeme:
300g kuracie prsia
3 strúčky cesnaku
3 PL medu
Kokosový olej
Sójovú omáčku
Soľ
3 – 4 jablká
Škoricu
Postup prípravy:
Pretlačíme cesnak, do ktorého pridáme med, olej a sójovú omáčku. Do vzniknutej zmesi naložíme kuracie prsia.
Na kolečka nakrájame jablká, ktoré posypeme škoricou. Tieto opečieme v panvici na kokosovom olej až do skaramelizovania.
Následne opečieme kuracie prsia na kokosovom oleji aj s marinádou.
Čas prípravy: do 30minút
Kalorické hodnoty na 100g:
Bielkoviny 20g
Sacharidy 6g
Tuky 6g
Foto: archív Pohyb.sk