Hovädzí steak s hlivovou omáčkou
Hovädzí stejčík výbornej chuti a jednoduchej prípravy
Výborné a rýchle jedlo nielen pre obdobie budovania svalovej hmoty. Recept je nenáročný, chutný a výživný.
Na prípravu receptu potrebujeme:
- 500g hovädzie mäso
- steakove korenie
- 500g hliva ústricová
- 1 ks cibuľa
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- Olej (kokosový olej)
Na dochutenie : bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, sojová omáčka, worchesterová omáčka/alebo maggi omáčka, 2ks bobkový list, vegeta,
Podľa chuti môžeme pridať 1 strúčik cesnaku.
Postup prípravy receptu:
1.Nakrájame cibuľu na drobné kúsky, ktorú podusíme do zlatista na kokosovom oleji. Pridáme bobkový list.
2.Hlivu opláchneme a nakrájame na drobné kúsky, ktoré potom pridáme k opečenej cibuli a podlejeme vodou (môžeme podliať vývarom). Necháme chvíľku povariť.
3.Pridáme koreniny podľa chuti a opäť necháme chvíľku povariť.
Ak už máme hlivu mäkkú, pridáme 2 lyžice kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať 1 strúčik pretlačeného cesnaku.
4.Necháme to ešte prejsť varom a omáčka k mäsu je hotová.
Čas prípravy: do 30minút
Medzičasom si na rozpálenú panvicu dáme opiecť na 5 minút z každej strany hovädzie mäso, ktoré následne necháme ešte cca 10 minút na panvici- „dojsť“.
Servírovať môžeme napr. s ryžou, so zemiakmi alebo len so zeleninou.
Približný obsah makroživín v porcií 200g:
Bielkoviny … 31g
Sacharidy … 3g
Tuky … 10g
Foto: archív Pohyb.sk