Fantastický bravčový stejk hotový do 10 minút

Bravčový stejk s tureckým korením - kvalitné bielkoviny v diéte i pri budovaní svalov

Bravčový stejk s tureckým korením

Takmer každého pri slove stejk napadne porcia mäsa, z ktorého po zahryznutí tečie krv. Vy si môžete pripraviť stejk podľa vlastnej chuti, nemusí to byť len vyššie spomínany „kus krvavého mäsa“ . Chutné bravčové mäso, z ktorého si môžete pripraviť doma stejk je bravčová sviečkovica, ktorú odporúčam pripraviť na mriežkovanej panvici.

Tento recept je ideálny obed alebo večera vo fáze budovania i rysovania svalov (podľa prílohy). Jedlo je hotové do pár minút a bez náročnej prípravy.

Na prípravu receptu (2 – 3 porcie) potrebujeme:

500g bravčovej sviečkovice

50g (2-3 plátky) tučnej slaniny

červené turecké korenie na mäso

čierne korenie

Postup:

Plátky bravčového mäsa hrubé cca 2-3cm okoreníme tureckým korením z oboch strán. Do panvice vložíme plátky slaniny a necháme vytopiť. Po roztopení slaniny vložíme plátky bravčového mäsa a podľa chuti opečieme cca 2-4min z každej strany. Slanina, na ktorej bravčové stejky opečiete dodá výraznú a výbornú chuť. Po opečení pridajte štipku čierneho korenia.

Odporúčam podávať s tradičnou prílohou alebo zeleninou.

 

Čas prípravy: do 10 minút

 

Približné hodnoty:

Bielkoviny … 101g

Sacharidy … 0g

Tuky … 69g

Odporúčané produkty z nášho e-shopu